Yleishyödyllisen yhdistyksemme säännöt kertovat mm.  seuraavaa:

1§ Yhdistyksen nimi on Orimattilan Teatteri ry ja sen kotipaikka on Orimattilan kaupunki.
2§ Yhdistyksen tarkoituksena on:

• Edistää ja kehittää teatteritoimintaa sekä toimia paikkakunnalla Orimattilan ja sen lähiympäristön teatteritaiteen hyväksi.
  • Lähentää toisiinsa teatteria ja teatteriyleisöä.
  • Syventää yleistä teatteriharrastusta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia, tiedotus-, tutkimus- ja koulutustilaisuuksia, juhlatilaisuuksia, teatterimatkoja, näytelmäharjoituksia sekä teatterinäytäntöjä. Toimintansa toteuttamiseksi yhdistys voi omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta, harjoittaa yhdessä liikepaikassa kioski- ja kahvilaliikettä ja asianomaisella luvalla toimeenpanna myyjäisiä ja arpajaisia sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. Yhdistyksen tarkoitus ei saa muodostua voiton tai muun taloudellisen ansion hankkimiseksi siihen osallisille eikä muutenkaan pääasiallisesti taloudelliseksi. Jne.
Loppupykäliin voi tutustua liittymällä yhdistykseen.

Yli kahdenkymmenen vuoden  toiminnan aikana on kakkospykälän toimintaluetteloa toteutettu ansiokkaasti.  Harrastajateatteria ei tehdä euronkuvat silmissä, sillä tilit ovat enemmänkin henkisellä puolella. Toimintamme jatkuvuuden kannalta kesäteatterin tulot ovat hyvin tärkeitä, samoin käsiohjelmien mainosmyynnistä saadut tulot. Orimattilan kaupunki on jo vuosia suhtautunut erittäin suopeasti toimintaamme ja avustanut taloudellisesti yhdistystä. Tärkeimmät ja ehtymättömät luonnonvaramme ovat kuitenkin olleet innokkaat ja peräänantamattomat yhdistyksemme jäsenet ja vapaaehtoiset, joita ilman tätä  kulttuurilaitosta ei olisi.

Yhdistys pyrkii myös tarjoamaan kesäisin ja talvisin lapsille ja nuorille suunnattua teatteria, joissa lapsilla ja nuorilla on myös suurin osa rooleista. Vähän varttuneemmat nuoret ovat myös voineet toteuttaa yhdistyksen avustuksella itse ideoimiaan tapahtuma- ja näytelmäprojekteja. Yhteisen tavoitteen eteen työskentely ja ryhmään kuulumisen tuoma vastuu kasvattaa niin nuorta kuin hieman vanhempaakin harrastajaa. Yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleista nuorista on edetty niin Teatterikorkeakouluun kuin valtakunnan ykkösareenoille sekä tv-kanaville asti.

Kaikki eivät halua näyttämölle, mutta teatterissa on paljon muita yhtä tärkeitä hommia, joiden parissa voi toteuttaa itseään.  Teatterin tekemisessä tarvitaan lukuisa joukko erilaisia henkilöitä, jotka tekevät mitä moninaisimpia tehtäviä projektien eteen. Ohjaaja ja näyttelijät ovatkin vain se näkyvin osa. Taustalla on puuseppää, metallimiestä, mainosmiestä, toimittajaa, maalaria, ompelijaa ja jopa sairaanhoitajia. Yhdistyksessä voi myös olla jäsenenä, vaikkei osallistuisikaan aktiivitoimintaan.

Miksi liittyä Teatteriin?

Yhdistykseen liittymällä pääsee vaikuttamaan paikkakunnan esittävän taiteen kehittämiseen. Heittäytymällä mukaan teatterinystäviin ja Orimattilan teatteritoimintaan pääsee melkoiselle elämysmatkalle ehtymättömien ideoiden ja uusien asioiden pariin. Leukaperät ja nauruhermot saattavat olla kuitenkin lujilla teatterimatkojen ja yhteisten illanviettojen jälkeen, kun teatterin moottoriturvat ovat antaneet parastaan. Loppukevennykset ovat aivan toista kuin kympin uutisissa. Legendaariset ensi-iltojen juhlat ja näytelmien hautajaisbileet eivät hevin unohdu teatteritartunnan saaneelta.

Muusta kunnallis-, kaupungin-, ja harrastajateatterien kirjosta poiketen Orimattilan teatterin tekemisen tartuttaja eli teatterikärpänen on nimeltään Pörniäinen. Mistä kärpänen on nimensä saanut ja miksi, sitä ei varmaan enää monikaan muista. Vuosittain jaetaan kuitenkin Pörniäispatsaat ansioituneille teatterintekijöille.

Liittymällä Orimattilan Teatteri ry:n  jäseneksi saat:

• 10% alennuksen pukuvuokrauksesta
  • vähintään 10% alennuksen Orimattilan Teatterin teatterilipuista
  • osallistua hauskoille teatteriretkille
  • osallistua mukaviin juhliin ja tapahtumiin
  • jäsenpostia säännöllisen epäsäännöllisesti
  • sosiaalisen ja monipuolisen harrastuksen laadukkaan kulttuurin parissa

Helpoimmin voit liittyä jäseneksi lähettämällä yhteystietosi  info@orimattilanteatteri.fi. Jäsenkirje-osiossa löydät tiedot jäenmaksun maksamiseksi.